De Auteur


Pasfoto Wilhelm Bos

Mijn naam is Wilhelm Bos en ik ben geboren in 1959. Mijn hobby's zijn bijenhouden, weidevogelsbescherming, volleyballen en DoeHetZelven. Sinds de zomer van 1997 heb ik er een nieuwe hobby bij (alsof ik tijd over had). Het is allemaal begonnen met de aanschaf van een simpele detector voor mijn zoontje. Het idee was dat dit wel een tijdelijke bevlieging van hem zou zijn, en dat er na een maand niet meer naar omgekeken zou worden. Niets was minder waar, en na een half jaar moest er een betere detector komen. Het werd de Viking 5 die het 14 maanden uithield en waarmee het nodige op stranden gevonden werd. De foto toont dat ook duidelijk aan.


Iwan en harold bij de Viking5 met opbrengst

De Viking is ingeruild voor een White's classic SL III en toen begon het zoeken op de akkers, en ging Pa meedoen. Binnen niet al te lange tijd was ik totaal verslaafd. Hoe ik dat wist? Klik op de volgende link:

Ben je verslaafd aan de hobby? Lees het hier!

Als je een nieuwe hobby hebt, wil je er alles van weten en zodoende heb ik vele uren doorgebracht op Internet. Het blijkt dat er ontzettend veel informatie aanwezig is op talloze Amerikaanse Internet sites. Omdat er toentertijd vrij weinig te vinden was in onze moerstaal besloot ik om zelf maar eens een homepage te maken, en zie hier het resultaat! Natuurlijk is dat niet mijn prestatie: vele zoekers stuurden mij informatie en vooral foto's van hun vondsten. Vaak prachtige dingen die bekeken kunnen worden in het electronische fotoboek.
Inmiddels zijn er veel meer Nederlandstalige sites te vinden.
Eerste detector: Een hele simpele
Tweede detector: Viking 5
Derde detector: White's Classic Turbo III Sl
Vierde detector: Minelab Sovereign XS-2 Pro
Vijfde detector: White's Surfmaster II
Zesde detector: Minelab Explorer
Zevende detector: White's Classic IDX met turbo en strandstand
Volgende detector: Er zijn nog vele detectors gevolgd waaronder de Explorer SE en E-Trac


Begin 1999 kreeg ik het aanbod om Aemile Heijn op te volgen, die dealer van White's detectoren was voor de provincie Utrecht. Alweer een leuke uitbreiding van de hobby! Zodoende kom ik ook via die weg in contact met vele zoekers en beginnende zoekers. Ik probeer als dealer van het grootste merk te zorgen voor een stuk vertrouwen in het merk en de service die White's levert. Na enige jaren ben ik ook dealer geworden van de merken Minelab, Tesoro, Laser en Fisher. Eén en ander is te bekijken op mijn dealer site. Klik op het logo om naar die site te gaan, of op één van onderstaande links

Logo MidHolland Detectoren


MidHolland Detectoren is via diverse domeinen te bereiken:


lijn